Şalgam Suyu Nedir ?

Şalgam suyu ya da kısaca şalgam, şalgamdan (turpgiller familyasından bir bitki) yapılan anavatanı Adana olan Çukurova’ya has bir içecektir. Pancar çeşidi olan “şalgam” ve “siyah havucun” su ile karıştırılması ve tuz ilave edilmesi ile yapılır. Bu karışım bir süre mayalanmak için bekler ve bu sürenin sonunda şalgam suyu olur. Adana şalgamı diğer yörelerin şalgamlarının tadına oranla çok daha iyidir. Şalgam suyunu evde hazırlayabileceğiniz gibi iyi bir marka olan serafressh şalgam da satın alabilirsiniz. 

Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir?

 ● Şalgam suyunun kalorisinin çok düşük olduğu bilinmektedir. 100 gramı 5 kalori olan şalgam suyu diyetlerde rahatlıkla tüketilebilir. 
 ● Afrodizyak etkiye sahiptir.
● İçerdiği A, B ve C vitaminleri kalp ve göz sağlığı için iyidir. 
● İdrar söktürücü etkisi vardır. 
● Eklem hastalıklarına iyi gelmektedir. 
● Boğazdaki iltihabı yatıştırmaya yardımcı olmaktadır. 
● Şalgamın içerdiği kalsiyum, fosfor ve potasyum stresi önlemekte ve sinirleri sakinleştirmektedir. 
● Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. 

Yorum Ekle

Eposta adresiniz gizli kalacaktır.