Adana Şalgamı

Kabızlığı ve bağırsak sorunu olan, kum döken kişiler şalgam tüketmelidir. Bağırsak hareketlerinin artmasına sebep olacağından, şalgam buna paralel olarak şişkinlik ve kabızlık sorununun yok olmasına da yardımcı olacaktır. Doktorlar, böbrek sıkıntısı yaşayan kişilerin şalgam suyundan vazgeçmemesini öğütlemektedir. A, B,C vitaminleri açısından zengin olan şalgam lif bakımından da yoğun bir içeriğe sahiptir. Bağışıklığı savunan, antioksidan bir bitki olan şalgam acılı ve acısız olarak üretilmektedir. 

Adana şalgamı acılı olarak halkımız tarafından çok beğenilir ve et yemeklerinin vazgeçilmezi olarak sofralarımızda yerini alır. Acılı sevmeyenler için de acısız şalgamı da sitemizde bulabilirsiniz. Serafressh şalgam Atalarımızın fermante yiyecekleri üretmek için kullandığı yöntemle üretilmektedir. Serafressh şalgam üretiminde, ekşi hamur mayası, sofra tuzu, içme suyu, şalgam turpu ve mor havuç kullanılmaktadır.

Yorum Ekle

Eposta adresiniz gizli kalacaktır.